Home Sådan sælger du dine billeder som stock photos Kapitel 7 – Ansøgning og godkendelse

Kapitel 7 – Ansøgning og godkendelse

Før du kan begynde at uploade og indsende dine billeder til stockphoto hjemmesider, skal du først godkendes som sælger (“contributor” på engelsk).

Det er som udgangspunkt ikke voldsomt svært at blive godkendt som sælger af microstock.

Hvis du har 5-10 rimelig velkomponerede og skarpe billeder med kommercielt potentiale og uden billedstøj, er det normalt nok til at slippe igennem nåleøjet.

I vores beskrivelser af de vigtigste microstock hjemmesider har vi for hvert website inkluderet et afsnit, der forklarer lidt omkring ansøgningsprocessen hos det pågældende stockphoto website.

De fleste steder skal du også indsende en indscannet kopi af dit pas, så websitet kan tjekke, at du rent faktisk er den, som du udgiver dig for at være.

Dette er vigtigt for stockphoto hjemmesider, da du i forbindelse med din ansøgning indestår for, at du har rettighederne til de billeder, som du senere har tænkt dig at sælge.

Der kan gå op til 3 uger fra du ansøger, til du bliver godkendt.

Lad være med at ansøge alle steder på én gang.

Ansøg et par steder ad gangen. Start eksempelvis hos Dreamstime. Hvis de godkender dine prøvebilleder, så ved du, at dit materiale ikke er helt ved siden af og formodentlig også vil blive godkendt de næste steder, hvor du ansøger om at blive “contributor”.

Hvis du bliver afvist i første forsøg, så kan du evt. ansøge igen senere, når du har nye og bedre billeder at bidrage med.

I nogle tilfælde er du nødt til at ansøge med en ny e-mail adresse, hvis du afvises i første forsøg. Eksempelvis giver ShutterStock dig kun et skud i bøssen for hver e-mail adresse.

Forrige kapitel – Valg af søgeord til stockphotos

Næste kapitel – FTP upload til microstock websites