Home Sådan sælger du dine billeder som stock photos Kapitel 11 – Indtjening og udbetaling

Kapitel 11 – Indtjening og udbetaling

Selvom salg af microstock billeder både tvinger dig til at blive en bedre fotograf og giver din portfolio gratis eksponering, så er pengene naturligvis også et vigtigt element.

Hos hvert enkelt website kan du løbende holde øje med hvor meget billeder, du har solgt og hvor stor din indtægt er.

Når du har indtjent et beløb, der ligger over minimumsgrænsen for udbetaling (typisk 50 eller 100 dollars), kan du anmode om at få det udbetalt. Enkelte steder sker udbetalingen af sig selv (eksempelvis hos ShutterStock, hvor der automatisk udbetales penge til den angivne modtager, når optjent kommission overstiger 75 dollars).

Opret en separat PayPal konto

Når du skal have udbetalt din indtjening, kan det enten ske som bankoverførsel, via check eller til en PayPal konto.

Vi anbefaler PayPal kontoen, fordi det er en billig og simpel måde at gøre det på.

Du kan enten bruge en eksisterende PayPal konto eller oprette en ny til formålet.

En separat PayPal konto, som udelukkende bruges til at modtage indtægter fra salg af stockphotos, gør det nemt for dig at holde styr på indtægterne og få oplyst det rigtige beløb til SKAT.

Tax forms

For at få udbetalt din indtjening fra stockphoto hjemmesider med base i USA, skal du først udfylde og indsende en skatteformular på hver enkelt stockphoto hjemmeside. Du vil dog automatisk blive bedt om at udfylde den og du behøver ikke at gøre det med det samme.

Hvis du ikke udfylder formularen, kan du enten ikke få udbetalt de optjente royalties eller alternativt vil der blive tilbageholdt bruttoskat af beløbet, som du så efterfølgende skal bøvle med at få returneret fra de amerikanske skattemyndigheder.

Hvis du løber ind i problemer, så kan der evt. være hjælp at hente i denne artikel på det amerikanske skattevæsens hjemmeside IRS.gov.

Forrige kapitel – Godkendelse og afvisningsårsager

Hent oversigt over stockphoto websites