Home Sådan sælger du dine billeder som stock photos Kapitel 9 – Kategorisering og indsendelse af billeder

Kapitel 9 – Kategorisering og indsendelse af billeder

Når du er færdig med FTP upload af dine .JPEG filer, er det tid til at kategorisere og indsende dine billeder til godkendelse.

Det enkelte stockphoto websites henter normalt selv søgeord, billedtitel, billedbeskivelse og andre metadata direkte fra de uploadede billedfiler.

Da hvert website har sine egne mere eller mindre unikke billedkategorier, er du dog selv nødt til manuelt at tilføje/vælge relevante kategorier, før dine billeder sættes til salg.

Eksempler på kategorier:

  • Architecture
  • Nature
  • Children
  • Urban life
  • Healthy lifestyle

I praksis er dit valg af søgeord meget vigtigere end dit valg af kategorier. Personligt bruger vi derfor ikke lang tid på at rode rundt efter den perfekte kategori til vores billeder. Vi vælger ofte den første (og kun måske bedste) kategori, så vi hurtigt kan komme videre til næste billede.

Enkelte sites som eksempelvis danske Colourbox.com sparer dig for besværet med at vælge kategori og nøjes med at kategorisere dine billeder på baggrund af de søgeord, som du har tilføjet som metadata til dit billede.

Efter at du har trykket “submit” på dine billeder, går der alt mellem 1 minut og 3-4 uger før de godkendes (eller afvises).

Herunder kan du se omtrent hvor hurtigt eller langsomt det går hos de forskellige online markedspladser for salg af stockphotos.

WebsiteAlm. gennemsnitMedian
Colourbox.com0 timer0 timer
Alamy.com24 timer24 timer
ShutterStock.com25,9 timer26,5 timer
DepositPhotos27 timer24 timer
123RF.com34 timer24 timer
CanStockPhoto.com39,6 timer48 timer
StockFresh.com48 timer48 timer
Fotolia.com53 timer54,5 timer
PantherMedia.net96 timer96 timer
BigStock.com107,2 timer108 timer
Dreamstime.com108 timer120 timer
PhotoDune.net124,8 timer88 timer
iStockPhoto.com176,4 timer204 timer

Data er baseret på vores egne erfaringer og skal derfor tages med et gran salt. Hvis du er en meget dygtig fotograf, der sælger ekstraordinært mange billeder og har en høj godkendelsesprocent (over 90%), vil du ofte få VIP vilkår, herunder kortere ventetid på godkendelse af nye billeder.

Billeder gennemses og godkendes alle ugens syv dage af reviewers, som arbejder i mange forskellige tidszoner. Hvis du eksempelvis indsender billeder til godkendelse fredag aften, kan du sagtens opleve, at de bliver godkendt søndag.

Hvis vores tabel ovenfor slet ikke stemmer overens med dine erfaringer, så smid gerne en kommentar i dette Google+ forum eller på vores Facebook side.

Forrige kapitel – FTP upload til microstock websites

Næste kapitel – Godkendelse og afvisningsårsager