Home Stockphoto Websites ShutterStock.com

ShutterStock.com

0
ShutterStock.com

Vores vurdering | Royalty tabel | Ansøg hos ShutterStock | FTP upload | Gode råd | ShutterStock links

Verdens største markedsplads for salg af billeder. Kommer med 99% sandsynlighed til at give dig den højeste indtjening. Brugervenlig og med gode statistikfunktioner.

Vores vurdering af ShutterStock

ShutterStock LogoShutterStock.com bliver med 99% sandsynlighed det website, der kommer til at give dig den største indtjening fra salg af dine billeder. ShutterStock har en meget stor kundebase, som downloader millioner af billeder hver måned. ShutterStock giver desuden dygtige nye fotografer en fair chance for at få foden indenfor. Når en potentiel kunde søger efter et billede, så viser ShutterStock som default de nyeste billeder først. Hos de fleste andre store microstock sites er det sværere at få nye billeder vist og solgt, da sorteringen ofte sker på baggrund af downloads (i hele billedets levetid på sitet).

ShutterStock har desuden gode statistikfunktioner, der giver dig et godt overblik over indtjening  og samtidig fortæller hvilke søgeord, der leder til salg. Især det sidstnævnte er vigtigt, hvis du ønsker at perfektionere dit arbejde med at tilføje de mest profitable søgeord til dine billeder. (Læs mere om valg af søgeord til stockphotos)

ShutterStock er strikse med hensyn til den tekniske kvalitet af dine billeder, men er normalt pragmatiske med hensyn til, hvornår du behøver at indsende model eller property releases for dine billeder.

Royalty, ranking og indtjening hos ShutterStock

Din betaling pr. solgt billede er afhængig af din samlede livtidsindtjening hos ShutterStock. På startniveauet får du 0,25 dollars for et billede solgt til en kunde, som har abonnement (subscription) og 1,88 dollars for et stort billede solgt som enkeltstående download. Vores egen gennemsnitlige indtjening pr. solgt billede hos ShutterStock er 0,37 dollars (2,03 kroner).

RankLivstidsindtjeningRoyaltySubscrip.Str. S/MStr. L
Level 1$0 - $50020%$0.25$0.81$1.88
Level 2$500 - $3,00025%$0.33$1.07$2.48
Level 3$3,000 - $10,00028%$0.36$1.17$2.7
Level 4$10,000 +30%$0.38$1.24$2.85

(Ovenstående tabel er en forenkling af http://submit.shutterstock.com/earnings_schedule.mhtml)

Der udbetales hver måned (dog skal du minimum have optjent 75 dollars). Udbetaling sker via PayPal, MoneyBookers eller check.

Vores indtjening hos ShutterStock

Hvis du vil vide, hvor mange billeder vi har solgt og hvor mange penge vi har tjent på salg af billeder via ShutterStock, så følg os på Google+ eller Facebook, hvor vi løbende offentliggør vores information omkring vores bedst sælgende billeder og samlede indtjening.

Sådan ansøger du hos ShutterStock

For at blive godkendt som sælger hos ShutterStock skal du først oprette dig som bidragsyder via dette link og dernæst indsende 10 af dine bedste billeder til godkendelse. Du skal samtidig indsende en kopi af dit pas. Det er vigtigt, at der er 100% overensstemmelse mellem navnet i dit pas og det navn, som du har registreret dig med på kontoen. Forvent at der går cirka 2 uger fra du ansøger til en eventuel godkendelse. Hvis du allerede har 10 gode billeder klar, er det derfor en god idé at ansøge allerede i dag.

FTP upload til ShutterStock

FTP server: ftp.shutterstock.com
Brugernavn: dit ShutterStock brugernavn
Adgangskode: din ShutterStock adgangskode
Max. antal uploads: Du kan uploade et ubegrænset antal billeder ad gangen

Tip: Hold styr på dine stockphoto konti, brugernavne og passwords med vores praktiske Excel ark (hent det på denne side).

Gode råd om salg via ShutterStock

Timingen af dine uploads hos ShutterStock er vigtig. Hvis du tager julebilleder i december og først har dem klar til upload i januar, så bør du vente indtil omkring oktober med at indsende dem til godkendelse. De skal helst ligge øverst blandt de nye billeder, når højsæsonen for salg af julebilleder starter. I januar bliver der ikke solgt mange julebilleder.

Det er dog normalt en god idé at uploade nye batches af billeder til ShutterStock før du uploader til andre microstock sites. ShutterStock tjekker for stavefejl i billedtitel, beskrivelse og keywords. Hvis der er fejl, så kan du rette én gang for alle direkte i kildefilen, inden du indsender til de øvrige websites.

Lækker mobilt website og værdifuld statistik

Udover at ShutterStock sandsynligvis vil være det klart mest indbringende website for dig, så har de også lavet et mobilt website, som man hurtigt bliver rigtig glad for. Du kan i real-tid tjekke hvilke billeder, der er blevet solgt for nylig og hurtigt danne dig et overblik over dagens og ugens indtægter. Også via mobilsitet er der adgang til statistik over hvilke søgeord, som køberne tastede i ShutterStocks søgefelt, før de købte dit billede. Nedenfor kan du se tre eksempler på ShutterStocks mobilsite for fotografer.
ShutterStock Mobil OverblikShutterStock Mobil 7 dageShutterStock Mobil Detaljer

Værdifulde ShutterStock Links